.

Contactgegevens

Hartgrondig
Ineke Snoeijing
Soest

M  06 27 290 465

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Contactformulier

Voor vrijblijvende kennismaking en meer informatie klik hier..

Hartgrondig hart banner 1

Succes

Bovenstromen

Het is niet ingewikkeld om de bewuste en zichtbare stromen (bovenstromen) binnen bedrijven waar te nemen, te onderzoeken of vast te leggen wat zich daar afspeelt.

Hier gaat het over de bewuste, rationele en direct gestuurde processen en gebeurtenissen zoals doelen, budgetten, controle, inrichting van de organisatie,toekomst- en reorganisatieplannen.
Vaak zijn deze zaken beschreven in beleidsnotities, afdelingsplannen, visiedocumenten etcetera. Ze vormen een onderdeel van de bedrijfsvoering.


Onderstromen

In de ‘onder water’ stromen (onderstromen) gaat het over onbewuste reflexen, behoeftes, gedragingen, ongeschreven regels, emotionele gebeurtenissen en 'verhalen'.

Mechanismen die ongemerkt en onbedoeld hun intrede hebben gedaan en meestal lastiger zijn om waar te nemen.
Deze ‘onder water’ stromen kunnen hardnekkige belemmeringen vormen om in de bovenstroom veranderingen, verbeteringen of de kernprocessen van de organisatie zo goed mogelijk uit te voeren.

Bij aanwezige onderstromingen kunnen er nog zoveel op succes gerichte veranderingen in de zichtbare bovenstroom tot stand worden gebracht, maar de stromingen ‘onder water’ bepalen het succes in en van de organisatie.


Groeien

Als het in de bovenstroom gaat stagneren, is het van belang om boven water te krijgen wat zich in de onderstroom afspeelt.

Het verbeter- en groeipotentieel is dan te vinden ‘onder water’. 
Groeien begint met het gewaarworden en bewust ervaren wat de huidige, vaak onbedoelde en onbewuste patronen, reflexen en effecten in de organisatie zijn. Om vervolgens deze verder te onderzoeken op nieuwe mogelijkheden.

Het is voor een organisatie vaak lastig om deze onderstromen waar te nemen en onbevooroordeeld te doorgronden wat zich daar afspeelt. Maar daar hebben wij veel ervaring mee en kunnen wij u bij van dienst zijn!


WE ADVISEREN EN BEGELEIDEN

We adviseren en begeleiden organisaties die graag gezond door willen groeien, waar de mensen en processen lijken 'vast te zitten' en niet verder komen.

Dat alles doen we niet met allerlei vooraf ontworpen plannen en strategieën maar van binnenuit, met wat er al is en met wat er allemaal nog meer mogelijk is. Door onbewuste ‘onder water’ stromen bewust te maken en te onderzoeken of ze nog wel voldoen aan deze tijd of dat ze mogen worden herzien.

Om samen met veel plezier en bezieling mooie resultaten te boeken.


Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en meer informatie.
Zo kunt u kijken welke mogelijkheden er zijn, passende bij uw vraag en behoefte.

Tel: 036 53 73 682 of 06 27 290 465